HÁZIREND

Kedves Vendégeink!

Szeretettel üdvözöljük a Friends&Family Velencei Apartmanokban!! Házirendünk célja, hogy minden vendégünk a legnagyobb nyugalomban tölthesse el pihenését, ezért kérjük alábbiak betartását!

 1. Szobája az érkezés napján 14 órától az elutazás napján 10 óráig áll rendelkezésére. Amennyiben úgy tervezi, hogy a Friends&Family Velencei Apartmanokat 10 óra után kívánja elhagyni, vagy tartózkodását szeretné meghosszabbítani, szándékát kérjük, lehetőség szerint előre, de legkésőbb érkezéskor jelezze számunkra. A lefoglalt szobákat 20 óráig tartjuk fent, amennyiben ennél későbbre tervezi érkezését, kérjük, szíveskedjen előre tájékoztatni bennünket. Late check out: szabad kapacitás függvényében minden megkezdett óra 5 000 Ft /óra/ szoba Korai bejelentkezést és késői kijelentkezést szabad kapacitás függvényében, előzetes egyeztetés alapján tudunk biztosítani.
 2. Azért hívtuk életre a Friends&Family Velencei Apartmanokat, hogy tökéletes pihenést, kikapcsolódást nyújthassunk vendégeinknek. Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát és hangoskodással azt ne zavarják. 21 óra után kérjük, fokozottan figyeljenek erre.
 3. A Friends&Family Velencei Apartmanokhoz őrzés nélküli szabadtéri parkoló tartozik. A gépjárműért, illetve a benne elhelyezett tárgyakért a Apartmanház nem tud felelősséget vállalni. Amennyiben szeretné értéktárgyait biztonságban tudni, kérjük, használja a szoba széfjét, amely térítésmentesen áll rendelkezésére – ennek használatával kapcsolatban forduljon bizalommal kollégáinkhoz. A szobákban hagyott értéktárgyakért az Apartmanház nem vállal felelősséget.
 4. A szobaár magában foglalja a Friends&Family Velencei Apartmanok időszakos kültéri medencéjének és szauna szolgáltatásainak használatát.
 5. A medencét 14 év alatti gyermek csak szülői felügyelettel használhatja. A medencét alkohol, drog hatása alatt használni szigorúan TILOS! A vizes területeken elektronikai eszközök használata TILOS!
  Szauna használat: A szaunát mindenki csak saját felelősségre használhatja! A 14 éven aluli gyermekek számára a szauna használata nem ajánlott! A 18 év alatti gyermekek szülő, illetve felnőtt kísérete és állandó felügyelete mellett és felelősségére vehetik igénybe a szaunát. A szaunában az egészséges embereknek ajánlott leghosszabb egybefüggő tartózkodási idő 8-15 perc. Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a szaunahelyiségben a padlózat erősen nedves lehet, ezért fokozottan figyeljenek a csúszásveszély miatt! A szaunákba törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.), vagy bármely más balesetet, sérülést előidézhető dolgot bevinni szigorúan tilos!
 6. Szeretnénk nyomatékosan felhívni a figyelmét, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében a szobákban vasalás, dohányzás, füstölő- és gyertyagyújtás, valamint minden további tűz- és balesetveszélyes tevékenység szigorúan tilos! A Friends&Family Velencei Apartmanok nemdohányzó Apartmanház, így dohányozni csak az arra kijelölt helyeken – a szabadtéri teraszokon, illetve a kert kijelölt részén  – lehet. Aki a házirend eme pontját nem tartja tiszteletben, az 50 000 Ft megtérítésére kötelezhető. Az okozott kár súlyosságának függvényében ez az összeg változhat.
 7. Kérjük, amennyiben bármilyen műszaki, technikai problémát észlel, haladéktalanul jelezze kollégáinknak személyesen vagy telefonon, hogy az elhárításáról minél hamarabb intézkedhessünk.
 8. Az Apartmanház egész területén, a közösségi területeken térítésmentesen vehető igénybe a vezeték nélküli internet csatlakozási szolgáltatásunk (WiFi). A jelszóval kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál.
 9. Vendégeink zavartalan pihenése érdekében a Apartmanházba egyszerre 2 állat hozható be.
 10. A normál apartmanár a következő szolgáltatásokat tartalmazza:
 • Szállás
 • Időszakos medence, kerti játékok, szauna használata
 • Szabadtéri parkoló használata
 • Wifi internet csatlakozási lehetőség.

Térítés ellenében az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

 • Tüzifa/grillszén biztosítása
 • Háziállat behozatala
 • Programszervezés nagyobb társaságok, cégek számára

Amennyiben a Házirendben leírtak nem valósulnak meg, kénytelenek vagyunk a tartózkodás teljes ellenértékének megfizetése mellett a foglalást visszamondani vagy Önt a szálláshely korábbi elhagyására felszólítani.

A Házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók. Vitás kérdésekben a felek a Városi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki. Kérjük, esetleges panaszát, észrevételét itt tartózkodása alatt jelezze, ugyanis csak ebben az esetben tudjuk figyelembe venni, illetve ha szükséges, kompenzálni. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Amennyiben a fentieken túl kérdése merül fel, kérjük, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Kellemes időtöltést és jó pihenést kívánunk!

Friends&Family Velencei Apartmanok csapata

 

 

 

 

 

ÁLTALÁNOS SZÁLLÁSHELY SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

1.) Az Általános Szálláshely Szerződéses Feltételek / továbbiakban ÁSZF /azt foglalja össze, amely alapján a Friends&Family Velencei Apartmanokat (2481 Velence Fő u 115) üzemeltető Kiss Viktor (2481 Velence Fő u 115 ) továbbiakban Szolgáltató) elszállásolási szerződést köt a Vendégeivel.

2.) A Szolgáltató (továbbiakban Friends&Family Velencei Apartmanok) által nyújtott szolgáltatásokat a Vendég veszi igénybe. A Szolgáltató és a Vendég együttesen, amennyiben a feltételek teljesülnek, szerződéses felekké válnak (továbbiakban Felek). A Szolgáltató Apartmanház kizárólag a Vendéggel áll kapcsolatban, más személytől kéréseket, utasításokat, szerződés módosítás iránti igényt, lemondást nem fogad el. 3.) A Vendég szóbeli vagy írásbeli ajánlatkérésére a Szolgáltató minden esetben írásbeli ajánlatot küld a Vendégnek. Ha az ajánlatban szereplő határidőig nem érkezik konkrét megrendelés a Vendégtől, úgy a Szolgáltató ajánlati kötöttsége megszűnik. A megállapodás kizárólag a Vendég írásban adott foglalásának a Szolgáltató általi írásban visszaküldött visszaigazolásával jön létre és így ez írásban megkötött szerződésnek minősül. A szóban leadott foglalás, megállapodás vagy megállapodás módosítás vagy ezek Szolgáltató által szóbeli visszaigazolása nem minősül szerződésnek. A Szolgáltató Friends&Family Velencei Apartmanok előleg kifizetését kéri a Vendégtől a szerződés létrejöttéhez. Az előleg a foglalás és megrendelt szolgáltatások teljes összegének 50%-a. Az előleg összegét a foglalás  napjától számított 1 napon belül (amely azonban nem lehet későbbi, mint az érkezést megelőző 14. nap) kell átutalni a Friends&Family Velencei Apartmanokat üzemeltető Kiss Viktor OTP Banknál vezetett 11773360 02431325 00000000 számú bankszámlájára. Az átutalás közleményében a foglalás számára kell hivatkozni. Az előleg átutalása megrendelésnek minősül. Az előleg OTP SZÉP kártyával is fizethető, ez esetben az előleg teljesítését igazolni kell az átutalás másolat vagy értesítő elküldésével a Szolgáltatónak.

A szállás szolgáltatási szerződés meghatározott időtartamra jön létre. Ha a Vendég a meghatározott időtartam lejárta előtt véglegesen elhagyja az apartmant, a Szolgáltató jogosult a szerződésben kikötött szolgáltatás teljes ellenértékére. A lejárati idő előtt megüresedett apartmant a Szolgáltató jogosult újra értékesíteni. Ha a Vendég a meghatározott időtartam meghosszabbítását kezdeményezi, a szerződés módosításához a Szolgáltató írásbeli hozzájárulása szükséges. Ebben az esetben a Szolgáltató kikötheti a már teljesített szolgáltatás díjának megtérítését. A szerződés módosításához vagy kiegészítéséhez a Felek által aláírt írásbeli megállapodás szükséges. A szállás szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a Vendég a személyazonosságát igazolja a szoba elfoglalása előtt. Az apartmanházban bejelentés nélkül senki sem lakhat.

4.) Csoportos foglalás

Csoportos foglalás esetében a Szolgáltató Apartmanház kizárólag azzal a személlyel áll jogviszonyban, aki a foglalást leadta. Amennyiben a csoport külön kéréseket vagy egyedi, illetve az egész csoportra vonatkozó igényeket terjeszt elő, azt kizárólag írásban teheti meg és csak a foglaló személy adhatja le. Részleges vagy teljes lemondási nyilatkozatot csak a foglaló személy teheti meg, a csoportba tartozó személyek ilyen nyilatkozat megtételére nem jogosultak. Amennyiben a csoport bármely tagja tenne nyilatkozatot a Szolgáltatónak, úgy az a nyilatkozat érvénytelen. A Szolgáltató apartmanház az esetleges kötbér igényét a foglaló személlyel szemben érvényesíti. Csoportos foglalás esetében az előleget egy összegben kell teljesíteni. A Szolgáltató az előleg kifizetéséről a csoportos előleg számát a foglaló személy nevére állítja ki. Egy-egy szoba jogszerű lemondása vagy módosítása esetében a kifizetett előleg összegét felosztja a Apartmanház a megmaradó szobák és szolgáltatásokra. A végszámla kiállításakor a számla a foglaló személy nevére (vagy a foglaló által megadott cégnévre) fog szólni. Csoportos előleg és végszámla SZÉP kártyával nem fizethető. A számlát előre átutalással, vagy készpénzben kell rendezni. Amennyiben a csoport valamelyik tagja az előleg vagy a végszámlát az által megadott cég nevére kívánja kiállíttatni vagy SZÉP kártyával kíván fizetni, akkor az előleg befizetése előtt kell jelezni a foglaló személynek, mert ebben az esetben a Szolgáltató Apartmanház a személy szobáját törli a csoportból és egyéni foglalásként tartja nyilván a továbbiakban az erre vonatkozó szabályok szerint. A foglaló személynek ilyen esetben külön kell jelezni a vendég nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát. A vendég szobájának az előlegét a vendégnek a csoporttól függetlenül kell fizetnie. Ha az előleg fizetése utalással történik, az utalás közlemény rovatában a foglalási számra kell hivatkozni. A csoport szállásköltségéről, az igénybe vett szolgáltatásokról a Szolgáltató egyetlen végszámlát állít ki. A végszámla kizárólag annak a személynek vagy cégnek a nevére szólhat, akinek az előleg számla kiállításra került.

5.) Az elszállásolás kezdete és vége (check- in és check-out)

A Vendégnek joga van a lefoglalt szobát délután 15.00 órától 20.00 óráig terjedő időintervallumban elfoglalni. A Szolgáltatónak abban az esetben, ha a Vendég nem jelenik meg a megállapodás szerinti nap 20 órájáig, joga van arra, hogy visszalépjen a szerződéstől kivéve, ha a későbbi időpontra történő érkezést a Vendég előre jelezte. Amennyiben a Vendég előleget fizetett a szoba legkésőbb az érkezést követő napon reggel 9.00 óráig foglalva marad. A Vendégnek a szobát az elutazás napján reggel 8.30- 10.00 óra között el kell hagynia. A COVID-19 járvány idején a takarítási és fertőtlenítési protokoll időigénye miatt késői távozásra nincs mód. A tartózkodás Vendég általi meghosszabbításához a Szolgáltató előzetes hozzájárulása kell. Amennyiben a Vendég a szobáját a távozás napjaként meghatározott napon 10.00 óráig nem üríti ki és a tartózkodás meghosszabbításához a Szolgáltató előzetesen nem járult hozzá, úgy a Szolgáltató jogosult a szobaárat egy további napra is kiszámlázni és ezzel egyidejűleg a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége is megszűnik.

6.) Árak

A Szolgáltató Apartmanház mindenkori árai az online foglalási rendszerben (https://velenceiapartmanok/foglalas/) találhatók. A Szolgáltató a meghirdetett árait előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatja. Amennyiben a Vendég a szállást lefoglalta és azt a Szolgáltató Apartmanház írásban visszaigazolta, úgy ezen az áron a Szolgáltató már nem változtathat. Az árak közlésekor a Szolgáltató megjelöli az árak adótartalmát (az ÁFA ajánlattételkor érvényes, törvény által szabályozott mértékét). A közzétett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák, de nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amit a helyszínen kell megfizetni. A Szolgáltató a hatályos adótörvények módosulása miatt keletkező többlet terhét előzetes értesítés mellett áthárítja a Vendégre.

7.) Lemondási feltételek

A megrendelt szállás- és egyéb szolgáltatások lemondását a Vendég köteles haladéktalanul írásban közölni a Szolgáltatóval. A megrendelt szolgáltatást kötbérmentesen az érkezés előtti 14. napon mondhatja le a Vendég. Ezt követően az alábbi szabályokat kell alkalmazni: A Vendég kötbért köteles fizetni az érkezés előtti 14. napon vagy azon belüli lemondás esetében. A Szolgáltató a megrendelt, de lemondott szolgáltatások 50 %-át tarthatja vissza kötbér jogcímén. A kötbér elszámolása és kifizetése a számla kiállítását követően történik. A kötbér alapja a visszaigazolásban meghatározott ár. Az érkezés napján vagy az itt tartózkodás alatt történő lemondás, vagy módosítás esetén a megrendelt szolgáltatások 100%-a fizetendő. A megadott bankkártya, vagy SZÉP kártya adatok az előlegre vonatkozó tranzakción túlmenően a lemondásért járó bánatpénzre vonatkozó tranzakcióra is felhasználhatóak.

Ajándékutalványt felhasználó vendégeink esetében az utalvány számít előlegnek, tehát ugyanezek a lemondási feltételek vonatkoznak rá.

8.) Fizetés módja

A megrendelt szolgáltatás előlegen felüli ellenértéke a helyszínen készpénzben, OTP SZÉP kártyával (elfogadóhely: Friends&Family Velencei Apartmanok)

A szálloda honlapján történő online foglalás esetén a foglalás értékének kiegyenlítése az alábbiakban megjelölt módokon lehetséges:

Banki utalása

Online fizetés SZÉP kártyával: OTP Szép Kártya,

9.) A szerződés teljesítésének elutasítása, a szolgáltatási kötelezettség megszűnése

A Szolgáltató jogosult a szállásszolgáltatásra szóló szerződést azonnali hatállyal felmondani és a szolgáltatás nyújtását megtagadni, ha – a Vendég nem rendeltetés szerűén használja a rendelkezésére bocsátott szobát továbbá a Friend &Family Apartmanok bármely létesítményét, illetve abban kárt okoz – a Vendég a szobát a bejelentkezéskor a távozás napjaként feltüntetett napon 10.00 óráig nem üríti ki és a tartózkodás meghosszabbításához a Szolgáltató előzetesen nem járult hozzá – a Vendég a szálláshely biztonságával, rendjével annak alkalmazottaival kifogásolható, durván viselkedik, alkohol, vagy drog befolyása alatt áll, fenyegető, sértő vagy más elfogadhatatlan viselkedést tanúsít – a Vendég fertőző betegségben szenved – a Vendég nem teljesíti az előlegfizetési kötelezettségét a meghatározott időpontig. Amennyiben a felek közötti szerződés „vis major” okból nem teljesül, a szerződés megszűnik.

 

10.) A Vendég jogai és kötelezettségei

A Vendég a szerződés megkötésével jogosultságot szerez a bérelt szálláshely, valamint a szálláshely szokásos rendelkezésre bocsátott létesítményeinek használatára továbbá, kiszolgálásra a nyitvatartási időben. A Vendég köteles a szerződésben megállapodott díjat megfizetni a visszaigazolásban rögzített határidőig. A Vendég kizárólag olyan elektromos készüléket hozhat magával és helyezhet üzembe, amely az utazási szükségletekhez tartozik. A Vendég a szemetet az apartmanokben elhelyezett szemesekben köteles elhelyezni.Az apartmanháznál szelektív szemétgyűjtést folytattunk, így az üveg, és a műanyag szemétnek külön kuka található az udvaron.  A szobákból és az épületből bútorokat kivinni és áthelyezni nem lehet. Az Apartmanház egész területén az eszközöket, berendezési tárgyakat kizárólag saját felelősségére használhatja a Vendég. Az Apartmanház nemdohányzó létesítmény. Dohányozni kizárólag az erre kijelölt helyen lehet. Amennyiben a Vendég az erre vonatkozó szabályokat nem tartja be, úgy életbe lépnek 9.) pontban rögzített szabályok. Ha a Vendég a szobájában dohányzik, a Szolgáltató jogosult 50.000.-Ft extra takarítási díjat felszámítani.

11.) Háziállatok behozatala

A Friends&Family Velencei Apartmanok kutyával érkező Vendéget is fogad. Egy időben a Apartmanházban összesen 2 kutya tartózkodhat, ezért a Vendégnek előre be kell jelentenie, hogy kutyával érkezik és egyeztetnie kell a Szolgáltatóval. Egy szobában legfeljebb egy kutya tartózkodhat. A kutya viselkedésért a teljeskörű felelősséget a kutyagazda Vendég viseli. A háziállat után a szolgáltatási díjszabásban szereplő napidíjat kell fizetnie a Vendégnek. Amennyiben a kutya más Vendégek nyugalmát zavarja, úgy a Apartmanház a Vendéget kutyájával együtt távozásra szólítja fel. A Vendég ilyen esetben köteles a teljes szállásdíjat megfizetni.

12.) A Szolgáltató jogai

Amennyiben a Vendég az általa igénybe vett, szerződésében megrendelt, de igénybe nem vett szolgáltatások díját nem fizeti ki, a Szolgáltatót követelésének biztosítására zálogjog illeti meg a Vendég személyes tulajdonú tárgyain, amelyeket a szálláshelyre magával hozott. A Szolgáltató mindaddig, amíg a zálogjoga fennáll, megakadályozhatja a zálogjoggal terhelt vagyontárgy elszállítását. A korlátozás kizárólag a zálogtárgyakra vonatkozik, a személyek szabadon távozhatnak a Apartmanházból.

13.) A Szolgáltató a szerződésben foglalt kötelezettsége teljesítése során köteles a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény szabályainak megfelelően eljárni. A Szolgáltató a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat minden esetben a hatályos jogszabályoknak eleget téve kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, kialakítja az eljárási szabályokat, amelyek a hatályos jogszabályok betartásához szükséges. A személyes adatokat a Szolgáltató kizárólag a szerződéskötési, számlázási célokra használja fel.

14.) A szállásszolgáltatási szerződés megkötése esetén a Vendég elfogadja, hogy elolvasta és megértette a fentiekben leírt feltételeket és szabályokat és egyetért az azokban foglaltakkal.

15.) A Szolgáltató tájékoztatja a Vendéget, hogy jelen általános feltételekben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv és a Vendég, valamint a Szolgáltató között létrejött szerződésben foglaltak az irányadóak.

Kelt: 2021. július 8.

Kiss Viktor – szálláshely szolgáltató